En son konular
Giriş yap
Çocukken Geçerli Olan Futbol Kuralları
1 sayfadaki 2 sayfası
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
Çocukken Geçerli Olan Futbol Kuralları
1. İyi oynayan iki kişinin aynı takımda yer almamasına dikkat edilirdi.
2. Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.
3. Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.
4. Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınca maç biterdi.
5. Üç korner bir penaltıydı.
6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.
7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` şeklinde cevap verilirdi.
8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adam almayı iyi bilenindi.
9. Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe `Açılsana 3 kere sektirdim` derdi, rakip açılırdı; efendilik vardı.
10. Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes `İşe işe!` diye bağırırdı.
11. Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.
12. Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip kınanırdı.
13. Tanju, Rıdvan, Metin, Ali, Feyyaz, Hagi, Hakan, Hami gibi dönemin popüler futbolcularının adı alınırdı.
14. Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediği kişileri topuyla oynatmazdı.
15. Klişe laflar vardı: `At bakayim abinin kıllı göğsüne!`
16. Elin avantajı olmazdı.
17. Bel üstü gol sayılmazdı.
18. Taçtan kendi önüne atıp başlatılınca, taç değişirdi.
19. Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı.
20. Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kişiyi yüceltip "adamın gol diyo" diyerek golü alırlardı. Golü kabullenen kişi de kaleye veya defansa alınırdı.
2. Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu.
3. Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi.
4. Hava kararınca, ezan okununca, anne-baba çağırınca maç biterdi.
5. Üç korner bir penaltıydı.
6. Topu patlatan parasını öder, patlak top ikiye kesilip kafaya takılırdı.
7. `Frikiklerde açıl biraz` denince `Burası Ali Sami Yen mi` şeklinde cevap verilirdi.
8. Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adam almayı iyi bilenindi.
9. Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe `Açılsana 3 kere sektirdim` derdi, rakip açılırdı; efendilik vardı.
10. Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse herkes `İşe işe!` diye bağırırdı.
11. Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı.
12. Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip kınanırdı.
13. Tanju, Rıdvan, Metin, Ali, Feyyaz, Hagi, Hakan, Hami gibi dönemin popüler futbolcularının adı alınırdı.
14. Topun sahibi tüm kuralları koyar, takımı kurar, kaleyi seçer, istemediği kişileri topuyla oynatmazdı.
15. Klişe laflar vardı: `At bakayim abinin kıllı göğsüne!`
16. Elin avantajı olmazdı.
17. Bel üstü gol sayılmazdı.
18. Taçtan kendi önüne atıp başlatılınca, taç değişirdi.
19. Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı.
20. Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse rakip takım direk o kişiyi yüceltip "adamın gol diyo" diyerek golü alırlardı. Golü kabullenen kişi de kaleye veya defansa alınırdı.
Misafir- Misafir
Geri: Çocukken Geçerli Olan Futbol Kuralları
Maçı izleyen küçük bir grup varsa, penaltı olup olmadığına o karar verirdi, saygı vardı. ne qsL hec no probLem yanii kafa atma gibi durumLar yok xD
"At bakayim abinin kıllı göğsüne!`:D ehiehi yorum yok buna saoL payLasım içün rafraf
"At bakayim abinin kıllı göğsüne!`:D ehiehi yorum yok buna saoL payLasım içün rafraf
Misafir- Misafir
rica ettim cnm herşey watan içün bu arada imzadaki hayko mu yoksa ikizi mi
Misafir- Misafir
hec birüü xD dedemin torunu o hayko tabe kim olcak nasıl dadlu cıkmıs dimiii her zmnkı halı ama burda ayrı bişeler var oyh kurbaneyRaW-RaW demiş ki:rica ettim cnm herşey watan içün bu arada imzadaki hayko mu yoksa ikizi mi
Misafir- Misafir
dedenin torunuysa kuzen misiniz haykoyla yoooosaa hiçte tatlı deil bu beh
Misafir- Misafir
he kuseniz ve asık oLdum :D nasıL tatLı diiL yaa bi bak heLe heLe oy oy oy yirim cok pis öpücem muahhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D
Misafir- Misafir
nihahahha bide gerceqden öle öpebiLsem ahh ahh xDxDRaW-RaW demiş ki:harbi çok pis öptün hee ıııyy
Misafir- Misafir
biraz zor gibi sanki haykoyu öpmen imkansıız desek daha doru olur ama pis öpme temiz tatlı öp
Misafir- Misafir
hayko bugün disko kralında okanın yeni programda haberin yoksa söleim didiydim 00.30 başlıo akustik takılcaklarmış klavye fln anlarsın ya
Misafir- Misafir
ayyyyyyyyyy biLiorum yaa ay varyaa 12 çubuga kadar nası bekLıyorum bide bana sor yerımde duramıroum heyecandan zua:D:D hayko cıkcek ya oyhRaW-RaW demiş ki:hayko bugün disko kralında okanın yeni programda haberin yoksa söleim didiydim 00.30 başlıo akustik takılcaklarmış klavye fln anlarsın ya
Misafir- Misafir
peqüüüüü xD nie ya bigün imza gunune qidersem öperim temiz tatLıRaW-RaW demiş ki:biraz zor gibi sanki haykoyu öpmen imkansıız desek daha doru olur ama pis öpme temiz tatlı öp
Misafir- Misafir
Hyk0_CpKn_FanxD demiş ki:ayyyyyyyyyy biLiorum yaa ay varyaa 12 çubuga kadar nası bekLıyorum bide bana sor yerımde duramıroum heyecandan zua:D:D hayko cıkcek ya oyhRaW-RaW demiş ki:hayko bugün disko kralında okanın yeni programda haberin yoksa söleim didiydim 00.30 başlıo akustik takılcaklarmış klavye fln anlarsın ya
yazık sana bea karşılıksız seninkide bacım yaa tv ve net olmasa aşkından haberin olmucak tel fln warmı haykonun msjlaşın
Misafir- Misafir
Hyk0_CpKn_FanxD demiş ki:peqüüüüü xD nie ya bigün imza gunune qidersem öperim temiz tatLıRaW-RaW demiş ki:biraz zor gibi sanki haykoyu öpmen imkansıız desek daha doru olur ama pis öpme temiz tatlı öp
olur belki umut dünyası işte yazık
Misafir- Misafir
uff yaa cok uyuzsun sen nie umutLarımı kırıosunkii ŞindiRaW-RaW demiş ki:Hyk0_CpKn_FanxD demiş ki:peqüüüüü xD nie ya bigün imza gunune qidersem öperim temiz tatLıRaW-RaW demiş ki:biraz zor gibi sanki haykoyu öpmen imkansıız desek daha doru olur ama pis öpme temiz tatlı öp
olur belki umut dünyası işte yazık
Misafir- Misafir
aman bea ne askı snde :D:d mecazen sefıorum yanee aska kdr qetirdim yuha :D adam zatii 30 yasında isder isemez imkansız oLuyo xD ama tokio hoteLdeki tom 21 yasında girecek o oLar ama oda uzak işde oda imkansız zuaaa nereye getırdım konuyu neysem bojvr olsun bh bulusurum haykoyuda gorurum öperimde shnde görursunRaW-RaW demiş ki:Hyk0_CpKn_FanxD demiş ki:ayyyyyyyyyy biLiorum yaa ay varyaa 12 çubuga kadar nası bekLıyorum bide bana sor yerımde duramıroum heyecandan zua:D:D hayko cıkcek ya oyhRaW-RaW demiş ki:hayko bugün disko kralında okanın yeni programda haberin yoksa söleim didiydim 00.30 başlıo akustik takılcaklarmış klavye fln anlarsın ya
yazık sana bea karşılıksız seninkide bacım yaa tv ve net olmasa aşkından haberin olmucak tel fln warmı haykonun msjlaşın
Misafir- Misafir
herşey olurda sen onu öperken ben göremem bu imkansız (resim deil kendi gözlerimle göremem ) tom 21 se ben 31 im pehh o bebe nasıl 21 olur bea ühüü
Misafir- Misafir
ee 21 işde ne yani 16 mı diosunkii :D tmm oLdu bu iş :D:
Misafir- Misafir
iyi iyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii takılı kaldı pardon
Misafir- Misafir
1 sayfadaki 2 sayfası • 1, 2
1 sayfadaki 2 sayfası