TÜRK İSLAM BİRLİĞİ (TİB)

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ (TİB)

Umaykut Efsanesi, Orta Asya'da Güneydoğu bölgesinde!

Sitemizin sağladığı kolaylıklardan faydalanmak için lütfen üye olunuz.

Join the forum, it's quick and easy

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ (TİB)

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ (TİB)

Umaykut Efsanesi, Orta Asya'da Güneydoğu bölgesinde!

Sitemizin sağladığı kolaylıklardan faydalanmak için lütfen üye olunuz.

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ (TİB)
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
En son konular
» Göktürk Asker Özellikeri Ve Kullanımı
Demir demirkan Empty26th Ocak 2012, 11:58 tarafından KafKef

» Umaykut Bina Kurulumu ve Özellikleri
Demir demirkan Empty25th Ocak 2012, 12:12 tarafından KafKef

» İlki benden olsun ;)
Demir demirkan Empty25th Ocak 2012, 08:21 tarafından muso96a42

» TİD EKİBİ
Demir demirkan Empty15th Ocak 2012, 04:55 tarafından KafKef

» Temel Prensip ve Kurallarımız
Demir demirkan Empty15th Ocak 2012, 04:46 tarafından KafKef

Giriş yap

Şifremi unuttum

Demir demirkan

Demir demirkan Empty Demir demirkan

Mesaj tarafından Misafir 17th Eylül 2008, 06:10

Demir Demirkan 12 Ağustos 1972 yılında Adana'da doğdu. Üniversite yıllarından önce Ankara ve İzmir'de,daha sonra ise Bilkent Üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı bölümünde öğrenim gördü. Üniversite yıllarında Pentagram gurubuna gitarist olarak katıldı.

Pentagram grubu ile "Trail Blazer" albümünü tamamladıktan sonra Los Angeles'a taşınarak 1992'de Musicians Institute'da eğitime başladı. Paul Hanson, Scott Henderson, Frank Gambale gibi birçok müzisyenle beraber çalıştı. Mezuniyetinden sonra da Los Angeles'da kalarak pop - jazz, afro, latin ve rock gibi birçok müzik tarzında kayıtlarda bulundu, gitar çaldı ve müzik yazdı.

1996'da eve, İstanbul'a döndü. Dönüşünde Pentagram gurubu ile Anatolia albümünün kayıtlarını yaptı, ve Şebnem Ferah'ın "Kadın" albümünün prodüktörlüğünü üstlendi. Aynı yıl Sertab Erener'in "Sertab Gibi" albümünün prodüksiyonunu gerçekleştirdi (1997). Prodüktörlük tarafı ağır bastığı için Pentagram gurubundan ayrıldı. 1999 yılında Şebnem Ferah, "Artık Kısa Cümleler Kuruyorum" ve Sertab Erener'in "Sertab" albümünü hazırladı. Ricky Martin ve Sertab Erener'in düet yapığı, prodüktörlüğünü Desmond Child'ın üstlendiği "Private Emotions" adlı şarkının kayıtlarında bulundu, bu versiyon Orta Doğu ülkelerinde yayınlandı.

1999 yılında Sony Müzik Türkiye ile antlaşma imzaladı. İlk solo albümü 2000 yilinin Mayis ayinda yayinlandi.

İki TV filminde yardımcı roller aldı. 2000 yılının sonunda Sertab Erener'in "Turuncu" albümü için tekrar stüdyoya girdi. 2002 yılının Mart ayında 2. solo albümü "Dünya Benim" i yayımladı.

Demir Demirkan 2002 Ekim ayından itibaren Show TV'de yayınlanmaya başlayan 5'i Bir yerde adlı TV Dizisinin başrolünde yeraldı. Jenerik şarkısı ve müziklerini yazan Demirkan, "Hayat Sensiz Olmuyor" adlı şarkıya da diziden alınan görüntülerinde bulunduğu bir klip de çekti.

2003 yılının Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'ye birincilik getiren "Every Way That I Can" adlı şarkıyı besteledi ve sözlerini yazdı.

Albümler

Demir Demirkan'ın ilk solo albümü 2000 Mayıs'ta Sony Müzik tarafından yayınlandı. Demir'in kendi ismini verdiği ilk albümün prodüksiyonu İskender Paydaş ve kendisi tarafından yapıldı. Albümdeki 10 şarkıdan dokuz tanesi Demir Demirkan tarafından bir tanesi ise Deniz Yılmaz tarafından yaratıldı. Pentagram gurubundan Tarkan Gözübüyük aranjelerde ve bass gitarda albüme katıldı.

İlk albümdeki şarkılar
Göçmen, Gümüş, Belki, Dağlar Dayanmaz, Dünyanın Yollarında, Sahte Cennet, Ölmek Yaşarken, Yarına Kadar, Karşılıksız Aşk Üçgeni

Yeni albümü "Dünya Benim"'de Tarkan Gözübüyük, GMG, Alen Konakoğlu, Nurkan Renda, İsmail Soyberk, Mehmet Akatay, Hamdi Aktay gibi usta müzisyenlerle çalışan Demir Demirkan’a vokallerde de Özkan Uğur, Tuğba Önal, Sertab Erener, Sibel Gürsoy gibi Türkiye’nin en iyi sesleri eşlik etti. Yeni albümünde Fikret Kızılok ’un son yaptığı bestesi olan ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış "Aşk Var Ya"'yı seslendiren ve bu şarkıda Fuat Güner’le düet yapan Demir Demirkan, albümdeki diğer sekiz şarkının söz ve müziğine, bir şarkının da müziğine imzasını attı. Albümün kayıtları Maslak B Stüdyosu’nda tamamlandı ve mastering’i Londra Sony Music stüdyolarında Ray Staff tarafından yapıldı.

2. Albümdeki şarkılar
İstemek yetmedi, Rüya, Ayıp, Aşk var ya, Doya doya, Resim, Dünya benim, Dedim ama, Cevapsız, Çırılçıplak

3. Albümdeki şarkılar
senden sonra, kahpe, what's done is done, gitti gider, köle kral, hayat sensiz olmuyor, tomorrow is another day, yalanlar, Berlin, yavaş yavaş, zaferlerim, sololar, ought to know (Avrupa baskısı)

2005 yılında Gelibolu belgeselinin film müziklerini yaptı. Bu müzikler de soundtrack CD olarak Avustralya ve Türkiyede satışa sunuldu.

3. albümünü çıkardıktan sonra korsana karşılık olarak şarkılarını sadece internet üzerinden satma kararı aldı ve 2005 yılında 3. albümündeki "Zaferlerim" şarkısının remixini ve 2006 yılında da "Rüzgar" ve "Hayat Nedir?" singlelarını sadece internet üzerinden piyasaya sürdü.

4. albümü "Ateş Yağmurunda Çırılçıplak" 2007 Nisan sonunda piyasaya verilmiştir.

Çalışmaları

Artist/Group Albüm Tarih Görevi
Pentagram Trail Blazer 1992 Şarkı yazarı, Gitarlar
Pentagram Anatolia 1997 Şarkı yazarı, Gitarlar
Şebnem Ferah Kadın 1997 Prodüktör, Gitarlar
Şebnem Ferah Artik Kisa Cümleler Kuruyorum 1999 Prodüktör, Gitarlar
Sertab Erener Sertab gibi 1997 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı
Sertab Erener Sertab 1999 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı
Sertab Erener Turuncu 2001 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı
Demir Demirkan Demir Demirkan 2000 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal
Sertab Erener Yeni 2001 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı
Demir Demirkan Dünya benim 2002 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal
5'i Bir Yerde Dizi 2002 Başrol, jenerik şarkısı yazarı, yorumcusu
Every way that I can ESC 2003 Besteci ve söz yazarı
Demir Demirkan 2004 istanbul 2004 Prodüktör, Gitarlar, şarkı yazarı, Vokal

Demir demirkan Demir1fo9
Anonymous
Misafir
Misafir

Demir demirkan Empty Geri: Demir demirkan

Mesaj tarafından Misafir 17th Eylül 2008, 15:14

afferim arkadaşım brz konu aç bişeler yap saol yani o narin ellerin dert görmesin Very Happy
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 17th Eylül 2008, 21:06

yorumun icin teskürler arakdasım ama senıde pist lerde grmek istersiz Very Happy
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 17th Eylül 2008, 22:10

görürsünüz cnm bnm msj sayısı gibi derdim yok tongue Very Happy mod yapmazlar seni bu kdr didinme bence Very Happy
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 18th Eylül 2008, 06:29

RaW-RaW demiş ki:görürsünüz cnm bnm msj sayısı gibi derdim yok tongue Very Happy mod yapmazlar seni bu kdr didinme bence Very Happy

arkadasım amacım mod olmak dillki ölebi cabam yok + mod olmak istesem olurum zatn Wink
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 18th Eylül 2008, 09:19

olda görelim ordan ötmek kolay Twisted Evil
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 23rd Eylül 2008, 06:30

RaW-RaW demiş ki:olda görelim ordan ötmek kolay Twisted Evil

arkadsım snin inadın icin mod mu olcam snra uyus edersn beni uyyarır banlarım lol!
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 23rd Eylül 2008, 16:22

sen beni uyarmazsın aşkom ondan ol diorum hadi mod ol nolaaar aşkom benim lol!
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 6th Kasım 2008, 19:22

demir demirkanla çok alakalı msjlar mevcut burda be Very Happy zuha
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 15th Aralık 2008, 16:48

manyaksınz ikinzide yha ...

sarkıları quzel bu adamın ...
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 16th Aralık 2008, 12:40

konuya değinelim doru brzda Very Happy demir abim gözel bir mözisyendür Very Happy üretken adam Wink
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 18th Aralık 2008, 14:18

Very Happy:D:D hea qüzL sölüo sarkıLarı Very Happy:D
Anonymous
Misafir
Misafir

Mesaj tarafından Misafir 18th Aralık 2008, 14:27

dili warya ondandır Very Happy